To Live Is to Die

free counters

Isnin, 17 Februari 2014

TUKANG GANTUNG REPLIKA KAKI USTAZ AZIZAN RAZAK DALAM PRK SG LIMAU DI TEMUI

Propaganda.

Antara propaganda bodoh yang di lakukan oleh parti politik di negara ini
Dalam setiap perperangan, antara tugas yang paling penting ialah kerja kerja propaganda. Pasukan propaganda adalah pasukan belakang tabir yang lansung tidak glamer seperti pasukan tempur ataupun glamer seperti komandar komandar perang.

Walaupun petugas di bahagian propaganda tidak glamer kerana mereka bergerak secara underground namun kebijaksanaan atau kebodohan pasukan ini adalah antara penentu kepada kalah atau menang perperangan.

Di zaman perang demokrasi antara parti parti politik ini fungsi pasukan propaganda tetap penting seperti mana perperangan mengunakan senjata.

Namun begitu kebelakangan ini kita dapat lihat propaganda propaganda berbentuk reverse psychology yang di lakukan oleh parti2 politik di lihat terlalu ketinggalan dan amat bodoh.

Buang babi dalam masjid, buat banner perkauman gantung di hentian bas dan gantung kaki atas pokok dengan harapan ada rakyat yang percaya ianya di lakukan oleh musuh politik mereka adalah suatu yang sangat bodoh dan terlalu jauh ketinggalan.

Adalah tidak pasti kenapa idea ini yang telah di gunakan lebih 50 tahun dulu masih lagi digunakan sehingga hari ini. Adakah parti parti politik ini tidak punya pasukan propaganda yang up to date atau mereka masih lagi memikirkan bahawa rakyat di negara ini masih boleh di tipu seperti mereka menipu 50 tahun yang lalu.

Bagi aku pasukan propaganda yang terbaik dalam parti parti politik utama dalam negara ini ialah Pas namun Pas lebih berminat mengunakan perang psychology ini sesama mereka daripada menyerang musuh sebenar mereka Umno.

DAP pula mempunyai pasukan propaganda dalam bentuk penerangan yang paling berkesan dan berjaya namun parti ini lansung tidak mengunakan tektik reverse psychology dalam propaganda mereka. Mereka lebih kepada membuat penjelasan isu isu semasa secara baik melalui youtube, FB dan blog walaupun di tuduh mempunyai pasukan yang di namakan Red Bean Army.

PKR pula mempunyai kedua duanya sekali iaitu reverse psychology dan penerangan dalam propaganda mereka. Ini mungkin kerana parti ini lebih bersifat terbuka dalam menerima idea idea orang ramai berbanding dengan Pas.

Tapi sayang parti utama dalam negara ini iaitu umno gagal sama sekali dalam kerja kerja propaganda. Seperti kata Penarik Beca Umno hanya menumpukan kerja kerja propaganda mereka terhadap satu golongan sahaja iaitu rakyat yang sentisa mahu diri mereka di tipu. Umno hanya mengharapkan mereka mereka ini terus menyokong umno tanpa menghiraukan strategi mereka itu lansung tidak mendapat tempat di minda minda orang selain dari kelompok itu

Blackend Is The End

Dyers Eve