To Live Is to Die

free counters

Selasa, 11 Februari 2014

GAMBAR AHLI MAJLIS MPPP PAS TIDUR DALAM MESYUARAT MPPP

Sewaktu majlis penyampaian watikah perlantikan Ahli Majlis Majlis Perbandaran Pulau Pinang, Ketua Menteri Lim Guan Eng telah meluahkan rasa kecewanya terhadap ahli Majlis yang tidur ketika sidang sedag berlansung.

Namun tidak di ketahui siapakah ahli majlis yang di nyatakan beliau kerana dalam laporan tidak menyebut lansung nama
ahli majlis yang beliau maksudkan.

Abu Nawas ada menerima gambar gambar dari kalangan ahli majlis MPPP sendiri seorang ahli majlis dalam keaadaan yang sedang tidur namun tidak pula di ketahui bila gambaq ini di ambil dan adakah ini individu yang di maksudkan oleh Lim Guan Eng iaitu ahli majlis yang suka tidur.

Ahli Majlis tersebut merupakan ahli majlis lantikan dari Pas yang juga Bendahari Pas negeri Pulau Pinang di katakan sering saja tidur sewaktu mesyuarat.

Beliau juga adalah antara ajk perhubungan Pas Pulau Pinang yang terlibat dalam sidang akhbar menuntut lebih banyak jawatan politik daripada kerajaan Pulau Pinang untuk di berikan kepada Pas walaupun parti itu hanya mempunyai 1 kerusi sahaja dari 30 kerusi yang di menangi oleh Pakatan Rakyat.

Iszuree bin Ibrahim 016-4433205 bersama sama ajk Pas negeri yang lain ketika itu menuntut Lim Guan Eng memberi atau menambahkan lagi kerusi ahli Majlis dari Pas yang ketika itu Pas sudah pun
di berikan 4 kerusi ahli Majlis MPPP dan MPSP. Mereka juga mengugut Ketua Menteri akan meletakan semua jawatan politik dalam kerajaan Pulau Pinang sekiranya tuntutan mereka tidak di penuhi.

Namun setelah perlantikan semula jawatan ahli majlis MPPP dan MPSP Pas terus kekal di beri 4 kerusi dalam erti kata lain Guan Eng tidak melayan tuntutan tidak munasabah parti 1 kerusi di Pulau Pinang itu. Yang peliknya tidak ada seorang pun yang meletakkan jawatan dalam jawatan politik kerajaan termasuk ahli majlis yang tidur ini.


Sebagai menjawab kepada persoalan siapakah yang sebenarnya Majlis yg di maksudkan Lim Guan Eng, Ahli Majlis tersebut telah menjawab dalam FBnya bahawa beliau bukan orang yg di maksudkan oleh Ketua Menteri tersebut kerana menurutnya beliau tidur dalam mesyuarat ahli majlis MPPP sesi 2010/2012 bukan tidur dalam mesyuarat sesi ini.

Kenyataan beliau turut di sokong oleh bekas rakan sejawatnya bahawa beliau memang kaki tidur dalam mesyuarat MPPP


Maka betullah kata ahli majlis tersebut bahawa bukan beliau yang tidur dalam mesyuarat yang di maksudkan oleh Lim Guan Eng kerana menurutnya beliau hanya tidur dalam mesyuarat mesyuarat sesi 2010 dan 2012 sahaja malah menurut Ramlah RS iaitu juga seorang ahli majlis MPPP ketika itu ahli majlis dari Pas ini bukan saja tidur biasa biasa malah sampai berdengkur..

Inilah pemimpin melayu Pulau Pinang... Tak ada jawatan mereka minta bila dah di beri jawatan mereka tidur kemudian mereka salahkan orang cina menindas mereka..

Blackend Is The End

Dyers Eve