To Live Is to Die

free counters

Ahad, 26 April 2015

PRK PERMATANG PAUH - Temubual Eksklusif Bersama Timbalan Presiden PAS - Mohamad Sabu.
S : Adakah PAS memberi sepenuh sokongan kepada calon PKR?
J : Bila Permatang Pauh Parti Keadilan, maka Keadilan berhak memilih sesiapa sahaja calon daripada Keadilan, PAS akan sokong. Bukan kita bertahaluf dengan orang, kita dengan parti. Bila Parti Keadilan memilih Wan Azizah dan kita kena sokonglah Wan Azizah sebagai calon Pakatan Rakyat.

S : Adakah ahli PAS akan memboikot calon PKR?
J : Tiada, pandangan ahli bebas tetapi bila parti buat keputusan, ahli kena patuh terutamanya sekali yang buat keputusan di dalam PAS ini yang paling tinggi Majlis Syura yang kedua Jawatankuasa Pas Pusat. Oleh kerana pilihanraya ini hal pentadbiran, maka PAS Pusat yang buat pilihan. Keputusan PAS Pusat kita hendaklah membantu sepenuhnya calon dari Pakatan Rakyat untuk menang di Permatang Pauh.
S : Bagaimana dengan kenyataan Ketua Pemuda PAS Pulau
Pinang yang tidak mahu membantu calon PKR?
J : Semua ahli kena patuh pada keputusan parti. Hari penamaan calon anggota Majlis Syura turun bersama iaitu Ustaz Idris Ahmad, Dewan Ulamak, Khairuddin Takiri dan pemimpin-pemimpin Setiausaha Agung, Penolong Setiausaha Agung, saya sendiri Timbalan Presiden, Ketua Muslimat. Ertinya parti bersama dengan Pakatan Rakyat, semua ahli kena patuh.
S : Kenapa kenyataan yang dikeluarkan pimpinan PAS sering bercanggah antara satu sama lain?
J : Pandangan peribadi lain dari keputusan parti yang kita dokong. Mana-mana parti pun orang ada beri pandangan peribadi tetapi keputusan parti yang kita kena dokong.

S : Apakah halatuju PAS selepas muktamar? Adakah PAS masih komited bersama Pakatan Rakyat?
J : Itu tidak tahu, itu bergantung, kita masih dalam Pakatan Rakyat sebab Pakatan Rakyat keputusan muktamar. Mengubah nak bersama atau nak berpisah tentu melalui muktamar. Muktamar saya yakin akan terus bersama Pakatan Rakyat.

Blackend Is The End

Dyers Eve